Tilda och Josefin utbildade sig till utvecklare och fick jobb direkt

 Kompisarna Josefine Nilsson och Tilda Amré har båda utbildat sig vid IFTAC:s YH-utbildningar inom IT. I dag sitter de mitt emot varandra och knackar kod på den digitala teknikbyrån Apptech.

– Iftacs utbildningar och särskilt den långa LIA-praktiken skapar otroliga möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Jag gjorde min praktik på Apptech och fick sedan jobb här när jag var klar med min utbildning till Agil systemutvecklare. Jag tror faktiskt att alla som varit här på praktik de senaste åren blivit anställda, säger Tilda. 

 

Även Josefine har bara gott att säga om Iftacs utbildning. Hon gick den tvååriga Javautbildningen och gjorde praktik på ohappa.
– Det var då jag först kom i kontakt med webbprogrammering. Jag kände direkt att det var det jag ville jobba med.

Även för Josefin ledde utbildningen till en anställning på Apptech. – Vi var i behov av folk på och jag visste att Josefine var intresserad, så då tipsade jag om henne, berättar Tilda.

 

De anser båda att de haft stor nytta av sina utbildningar.

– Utbildningen har gett mig bra grundkunskaper för att arbeta och fortsätta utvecklas inom programmering, säger Josefine.
– Det jag lärt mig under Iftacs utbildning gjorde det lättare att sätta mig in i jobbet när jag kom ut i arbetslivet, säger Tilda.

 

Före utbildningen jobbade Tilda på ICA Bergsjöhallen. Att hon valde att börja studera IT berodde till stor del på att två av hennes kusiner jobbade som systemutvecklare.
– Den ena är tjej. Jag var till hennes jobb och kollade en gång och tyckte att det såg så roligt ut. Sedan såg mamma en annons från Iftac om utbildningen Agil systemutveckling och jag sökte. Det har jag aldrig ångrat, konstaterar hon.

 

Josefine inspirerades av Tilda som vågade ta steget. Hon hade själv en tjänst på Systembolaget i Bergsjö. Men eftersom den inte var på heltid beslutade sig även hon för att söka YH-utbildning på Iftac.
– Jag hade bloggat och hållit på lite med html innan. I övrigt hade jag inga programmeringskunskaper. Det var tufft i början, men efter en tid kom man in i det, säger hon.

 

I dag trivs de båda jättebra med sina jobb som webbprogrammerare.

– Dagarna går jättefort. Det händer så mycket. Jag tycker också att det är jättekul att vi jobbar tillsammans, säger Josefine.

 

– Ja, varje dag är en utmaning, tillägger Tilda. Det är bra, för jag blir lätt uttråkad annars.

 

För Josefine som än så länge bara jobbat på Apptech i ett halvår är planen framåt att utvecklas som webbutvecklare. Tilda, som varit anställd i tre år, är också inne på samma spår. Men hon skulle också vilja utbilda sig inom UX-design.

– Slutligen är drömmen att starta eget, avslutar hon.

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy