Mattiaz Ullström, från Iftac till egen företagare

Efter examen på el-programmet med datainriktning i Mora år 2005 ville jag fortsätta att bygga på mina IT-kunskaper. Jag sökte flera vidareutbildningar men bestämde mig efter tips från kompisar att satsa på Hudiksvall. Det har jag inte ångrat. Här satsade man hårt på utbildning inom telekom och ciscoteknik och det passade mig som handsken.

Jag fick nya kompisar från hela Sverige, med spridning från Piteå till Skåne. Jag trivdes mycket bra och under min sista LIA-period hamnade jag helt rätt, på det lokala moraföretaget Kringdata. Praktikperioden övergick snart till fast anställning där jag växlade mellan konsultuppdrag inom IT och arbete som fibertekniker.

Efter fem år på Kringdata hade jag hunnit samla på mig en massa erfarenhet och började känna mig redo för nästa steg. Med målet att utmana det okända valde jag och en kollega från företaget (han var förresten också fibertekniker med examen från Iftac i Hudiksvall) att göra en satsning på entreprenörskap i telekombranschen via ett eget företag. Idag är vi båda hälftenägare i telekomföretaget DalaLink.

Satsningen har gått långt över förväntan. Företaget har idag åtta anställda och ett antal underentreprenörer. Totalt sex av vår åtta anställda har utbildningsbakgrund från Iftac´s IT- och telekomutbildningar vilket starkt bidragit till vår stämpel som kvalitetsföretag.  Företaget växer snabbt och vi jobbar hårt för att hinna med ständigt nya egna projekt och externa uppdrag.

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy