Jonah är stolt över sin utbildning hos Iftac och att förverkliga sina drömmar som Agil systemutvecklare

Intresse att förverkliga mina drömmar tillsammans med kärleken förde mig från Filippinerna till Harmånger i Hälsingland. Innan dess hade jag utbildat mig i datavetenskap i mitt hemland och haft flera anställningar som Teknisk konsult, Resekonsult och SEO-konsult i flera internationella företag. Mitt första möte med Sverige blev att lära mig det svenska språket. Jag insåg att kunskaper i svenska skulle vara helt nödvändiga om jag ville in på den svenska arbetsmarknaden. Efter avslutad SFI och SAS (Svenska som Andra Språk) satsade jag på att utveckla mig vidare inom IT-området.

Utöver detta skulle utbildningssituationen ge mig ytterligare möjligheter att slipa på min svenska. År 2013 sökte jag och kom in på Iftacs YH-utbildning Agil Systemutvecklare i Hudiksvall och tog examen sommar 2015. Det var en mycket lärorik tid och under utbildningens 2:a år genomförde jag min sista LIA-period hos Wikinggruppen i Hudiksvall. I samband med avslutningen fick jag fortsätta som sommarjobbare på företaget. Därefter fick jag ett kortare jobb som webbutvecklare hos Cybercom i Sundsvall.

Jag ville lära mig ännu mer och sökte till en annan utbildning på Iftac, Javautvecklare, där jag också stortrivdes. Vid sidan av utbildningen hade jag även deltidsjobb hos Xlent i Hudiksvall. Efter första året på den utbildningen fick jag ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, att börja jobba som IT-konsult på IT-företaget Frontwalker Sundsvall som ingår i MSC Group. Här jobbar jag nu som systemutvecklare och utvecklar en Hållbarhetsportal för klimat- och miljöuppföljning. Parallellt jobbar jag som affärsutvecklare och utbildare för Frontwalker Kidz, en programmeringsutbildning som riktar sig mot till barn & ungdomar. Här stortrivs jag i ett familjärt team.

Jag vill verkligen uppmuntra andra tjejer att satsa på IT. Det är roligt, spännande, lärorikt och det finns hur mycket jobb som helst.

 

Läs mer om Iftacs YH-utbildning

 

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy