Emil Samuelsson - LIA-perioden ledde till arbete

Jag varvade mellan olika tillfälliga jobb för att sedan arbeta en relativt lång period inom handel som säljare inom elektronikområdet. När butiken lades ner år 2013 bestämde jag mig för att undersöka det lokala utbildningsutbudet där jag hittade Iftac och deras utbildning Stadsnätsingenjör. Då utbildningen matchade mina intressen så skickade jag in en ansökan och kom in. Utbildningen var krävande men mycket stimulerande.

Under totalt tre LIA-perioder fick jag möjlighet att tillämpa mina kunskaper på olika arbetsplatser, skapa kontakter och lära mig mer.

Den sista LIA-perioden våren 2015 praktiserade jag på GothNet i Göteborg. Efter min examen från Iftac erbjöds jag sommarjobb hos dom, vilket sedan ledde till en visstids provanställning som slutligen ledde till att jag idag är fast anställd som planeringsingenjör. GothNet är Göteborgs stadsnät där huvudprodukten är transmission och leverans av tjänster som internet och IP-telefoni m.m. Som planeringsingenjör jobbar jag med nätplanering, programmering av routrar och mycket mer.

Med min utbildning som startplatta har jag verkligen hamnat på rätt ställe. Jag stortrivs med mitt arbete.

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy