Iftac blev startskottet i Lars Erikssons karriär

Lars fungerar idag som arbetande delägare i företaget Fokiab i Enköping. Med 50 anställda plus ytterligare ett 50-tal personer hos underentreprenörer har Lars bråda dagar. Företaget har byggts upp med långsiktighet i fokus och har idag många nöjda kunder vilket är en god garanti för fortsatt tillväxt.

Efter genomgången el-teleteknisk linje på gymnasiet var hans ursprungliga plan att bli servicetekniker inom radio/TV. Men ödet ville annorlunda. Efter ett tips från sin mamma valde han istället att söka till Iftac. Dels den relativt nya utbildningen Optotekniker, dels till en IT-utbildning. Han antogs till båda men valde att börja på Optotekniker. Han genomförde sin sista praktikperiod på företaget Fokiab varefter han erbjöds anställning.

Efter en period på Fokiab gick han vidare till Manpower för arbete på Eltel Networks. Det hann bli ytterligare några gästspel på företagen Rohab AB och Culinant innan han plötsligt fick ett erbjudande att komma tillbaka till Fokiab, denna gång som delägare. Detta har han aldrig ångrat och ”det känns fantastiskt att driva ett företag tillsammans med en partner där vi har det gemensamma målet att utveckla vårt Fokiab med kvalitet och tillväxt i fokus”.

Vid sidan av arbetet i företaget har han också ett förtroendeuppdrag som bedömare av branschpersonal som genomgår certifiering inom kvalitetsprogrammet ”Certifierad fibertekniker”. Han är tacksam för den kompetens han fick på utbildningen i Hudiksvall som också blev startskottet för en karriär han är mer än nöjd med.

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy