Iftac AB valdes av Ericsson Irak som utbildningsanordnare av tekniker

Samtliga 15 deltagare var anställda av Iraqi Telecommunications and Post Company med bakgrund och erfarenhet som tekniker, ingenjörer och supervisors. Efter en längre planeringsperiod där bl a olika utbildningsorter diskuterades föll valet till slut på Hudiksvall.

Utbildningen var bred med målet att förbereda för utrullning av FTTh, initialt i Bagdad. Det var en positiv och entusiastisk grupp som anlände till Hudiksvall i början av januari för en lång utbildningsperiod där staden inte visade sin bästa sida vädermässigt. Desto bättre fick gruppen fortbilda sig inom hela teknikområdet, från avancerad teori till alla faser i praktisk fiberoptisk nätbyggnad, projektering, nätplanering och felsökning via gps-teknik.

Under perioden hann gruppen också med ett antal sidoaktiviteter under helgerna, scootersafari i Hassela, grillkväll, bowling, fotboll, ishockey, en stockholmsresa och till och med en resa till Finland. Den 12 februari vinkade vi av gruppen på stationen i Hudiksvall och det kändes som om både vi och våra besökare har växt med nya erfarenheter över gränserna.

 

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy