Förnyat avtal för utbildning av Teletekniker

IFTAC har tecknat ett nytt kontrakt med Arbetsförmedlingen för utbildning av teletekniker. Avtalet är på två år med möjlighet till förlängning.

– IFTAC och ICT Education har under fyra års tid framgångsrikt utbildat teletekniker på uppdrag av AF. Vi är mycket glada över att få fortsatt förtroende att leverera denna utbildning som gett 9 av 10 deltagare arbete i branschen, säger Erik de Pablos, vd på IFTAC och ICT Education.

Utbildningen har fram tills i dag hållits i Stockholm och Göteborg, den breddas nu till att även innefatta Malmö och Luleå.
– Vi ser särskilt fram emot att starta utbildningen på de här två nya orterna, där vi vet att det finns en hög efterfrågan på kompetent arbetskraft, säger Erik de Pablos. 

Teleteknikerutbildningen består av 10 veckors utbildning med stort fokus på praktisk övning samt 20 veckors arbetsplatsutbildning på ett företag i branschen. Den långa praktiken skapar förutsättningar till en nära relation mellan den arbetssökande och företaget, vilket är en stor fördel inför en eventuell anställning.

 

Läs mer om utbildningen

Läs kursblad

 

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy