Aktuellt

Ny kurs i nätdesign på Iftac!

Nu har du möjlighet att gå kursen Nätdesign, som är 5 veckor lång och ingår i vår Yh-utbildning till Bredbandstekniker. Perfekt för dig som vill vässa dina kunskaper om hur olika typer av kommunikationsnät och noder är uppbyggda.

Läs mer

Från jobb på bowlinghallen till utbildad fiberinstallatör

Robin härstammar från Nordingrå och har haft studentlägenhet under sin studietid i Hudik. I samma trappuppgång bodde flera andra Iftacstudenter, som han umgicks mycket med. – Studentlivet i Hudik kan vara riktigt bra, det är så pass litet att alla bor nära varandra. Det var dock en ren tillfällighet att Robin hamnade på Iftac i Hudiksvall.

Läs mer

Museolog med sikte på en internationell karriär inom bredbandsutbyggnad

Sophie vill arbeta med fiberprojekt utomlands, men börjar sin bana i Sverige på Eltel i Sundsvall, där även hennes man jobbar. Som nyutexaminerad Optotekniker känner hon sig rustad för jobbet. Att vara med och bygga fibernät är för Sophie ett sätt att bidra till samhällsutvecklingen, inte minst på landsbygden. Tekniken skapar nya möjligheter, både i Sverige och utomlands.

Läs mer

Från undersköterska till utbildad Optotekniker

Khady kommer från Gävle och hade fast jobb som undersköterska när hon tog tjänstledigt för att gå Optoteknikerutbildningen. Innan hon fick jobb inom äldreomsorgen hade hon arbetat i flera olika branscher. Att ha arbetslivserfarenhet med sig in i utbildningen är något som hon tycker har varit en stor fördel.

Läs mer

Utbildning lade grunden till karriären från fiberinstallatör till Regionchef

Martin Mörk är sedan 2016 Regionchef Nord för Netel. Resan startade när han i 25-årsåldern flyttade till Hudiksvall för att spela hockey och började fundera på vad han ville göra när hockeyspelandet var över. Han hittade då Iftacs ettåriga utbildning till Optotekniker vilket passade utmärkt då även hockeykontraktet var ett år. – Utbildningen gick jättebra, hockeyn gick sämre, säger han och skrattar.

Läs mer

Isabelle Rönnquist, Optoteknikerstudent

Isabelle Rönnquist, 28 år från Hudiksvall, studerar till Optotekniker vid Iftac i Hudiksvall. Optotekniker är en yrkeshögskoleutbildning där du får lära dig grunderna i installation och underhåll av fibernät.

Läs mer

Följ oss

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Läs vår integritetspolicy