Aktuellt

Museolog med sikte på en internationell karriär inom bredbandsutbyggnad

Sophie vill arbeta med fiberprojekt utomlands, men börjar sin bana i Sverige på Eltel i Sundsvall, där även hennes man jobbar. Som nyutexaminerad Optotekniker känner hon sig rustad för jobbet. Att vara med och bygga fibernät är för Sophie ett sätt att bidra till samhällsutvecklingen, inte minst på landsbygden. Tekniken skapar nya möjligheter, både i Sverige och utomlands.

Läs mer

Från undersköterska till utbildad Optotekniker

Khady kommer från Gävle och hade fast jobb som undersköterska när hon tog tjänstledigt för att gå Optoteknikerutbildningen. Innan hon fick jobb inom äldreomsorgen hade hon arbetat i flera olika branscher. Att ha arbetslivserfarenhet med sig in i utbildningen är något som hon tycker har varit en stor fördel.

Läs mer

Utbildning lade grunden till karriären från fiberinstallatör till Regionchef

Martin Mörk är sedan 2016 Regionchef Nord för Netel. Resan startade när han i 25-årsåldern flyttade till Hudiksvall för att spela hockey och började fundera på vad han ville göra när hockeyspelandet var över. Han hittade då Iftacs ettåriga utbildning till Optotekniker vilket passade utmärkt då även hockeykontraktet var ett år. – Utbildningen gick jättebra, hockeyn gick sämre, säger han och skrattar.

Läs mer

Isabelle Rönnquist, Optoteknikerstudent

Isabelle Rönnquist, 28 år från Hudiksvall, studerar till Optotekniker vid Iftac i Hudiksvall. Optotekniker är en yrkeshögskoleutbildning där du får lära dig grunderna i installation och underhåll av fibernät.

Läs mer

Förlängd ansökningstid

Tick tack, tick tack. Oj, vad fort dagarna går. Missat att anmäla dig till våra YH-utbildningar? Ingen fara på taket. Vi har nämligen lyckats tänja på tiden. Men även en förlängning tar slut, så ta sista chansen och anmäl dig nu.

Läs mer

Systemingenjör Linux

Ännu en dag utan ett moln i sikte. Men oroa dig inte för det. Trots att de där fluffiga sakerna på himlen saknas så växer de digitala molntjänsterna och behovet av Linux-specialister har aldrig varit större. Så vad väntar du på? Sök landets enda YH-utbildning helt inriktad mot Linux nu. Ansökningstiden går snart ut.

Läs mer

Följ oss

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!