Optotekniker

Ett yrke med mycket goda framtidsutsikter

Som Optotekniker arbetar du med installation av fiberoptik, ett snabbt växande område nationellt och internationellt. Det råder stor brist på yrkeskunnig personal, i Sverige och över hela världen. Optotekniker är den enda längre utbildningen inom området i Europa. Historiskt har våra studerande sedan 1998 gått direkt till ett arbete efter avslutad utbildning.

Du får lära dig allt

om bredbandsbyggnad i landets mest exklusiva miljö, om fiberkabel, dess egenskaper, funktion och användningsområden, fibersvetsning och mätteknik, fiberblåsning, förläggning mm. Du får lära dig installationsarbete, inom- och utomhus och hur man väljer rätt material och utrustning för ändamålet.

Landets mest erfarna utbildare finns på plats under utbildningen. Två LIA-perioder, totalt 18 veckor, stärker dina praktiska kunskaper och du får möjlighet att skapa viktiga kontakter för din kommande yrkeskarriär.

Arbetsmarknad

Utbildningen leder till yrkesverksamhet i en av världens snabbast växande branscher och är Europas enda utbildning inom det reguljära utbildningsväsendet. Brist på utbildad personal gäller över hela världen. Därför öppnar sig en världsarbetsmarknad för den som är äventyrlig och vill se sig om. 80-100 % av de studerande har sedan 1998 årligen fått fotfäste i branschen som projektörer, planerare eller installatörer.

Behörighet/Förkunskaper

Avlagt gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning alt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Normalt färgseende krävs.

Kursstart

3 september 2018

ansökningstid

19 februari - 20 maj 2018

 

Utbildningsledare

Martin Sidorson

Utbildningsledare

+46 70 214 95 18

Skicka e-post

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!