Platser kvar på YH-utbildningar till Telekomtekniker och Javautvecklare

Passa på! Några lediga platser kvar på YH-utbildningar till Telekomtekniker och Javautvecklare som börjar i höst. Preparandkurser för behörighet startar i augusti.
Låter det här som något för dig?

Kontakta:

Hans Olofsson
hans.olofsson@iftac.se
tel. 070 - 556 25 35  

eller

Anette Johansson
anette.johansson@iftac.se
tel. 0650 - 55 64 03 

 

Mer info om utbildningarna:

Telekomtekniker, 260 YH-p

Sverige har satt ett mål för år 2020 som innebär att 90 % av våra hushåll och företag ska ha tillgång till minst 100 Mb/s. Utbyggnaden av IT-infrastruktur och bredband pågår för fullt, vilket gör att telekombranschen behöver försörjas med kompetent personal för att göra jobbet. Under utbildningen till telekomtekniker lär du dig att behärska alla tre byggsätten – koppar, opto och trådlöst – och hur de bäst kan kombineras och samverka.

Utbildningen består av 52 veckors intensiva studier utan något studieuppehåll eller ledighet och avslutas med en 20 veckors praktik LIA (Lärande I Arbete). Under utbildningen lär du dig hur man bygger telekomnät med tillämpning av tre teknologier; koppar, opto och trådlöst. Efter genomförd utbildning och LIA är du redo att möta arbetsmarknaden.

Läs mer 

 

 

 

Javautvecklare, 420 YH-p

Arbetsmarknaden formligen skriker efter duktiga Javautvecklare som vill vara med och forma framtidens system för datorer, mobiler, läsplattor, spel och appar. Utvecklingen inom Internet of Things går allt snabbare och kommer kräva många fler specialister i framtiden vilket ger mycket goda karriärmöjligheter för dig med rätt utbildning.

Under vår två-åriga utbildning Javautvecklare (420 Yh-poäng) får du bland annat specialisera dig inom design, arkitektur och konstruktion av databaser för att bli en spjutspets inom området. Utbildningen innefattar två LIA-perioder (totalt 22 veckor) som förbereder dig för att direkt kunna gå från utbildning till arbete.

Läs mer

Tillbaka

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!